Türk ve TL YAZILI

Kıymetli Hemşehrilerim;

1071 Yılından beri yurt edindiğimiz bu topraklar, gerek konumu, gerek yeraltı zenginlikleri, gerek iklime bağlı üretim zenginliği ve en önemlilerinden biri olarak Müslüman-Türk yapısı nedeniyle yüzyıllardır gizli bir savaşın hedefi konumunda olmuştur.

Savaşmanın sadece cephede, cenk meydanlarında olmadığını; yaşayarak öğrendiğimiz bu günlerde milletçe topyekûn bu savaşa karşı koymamız, 15 Temmuz gecesinde ortaya koyduğumuz Milli irade ile birlik olmamız gerekiyor. 

İç piyasaların kapalı olduğu akşam saatlerinin özellikle seçildiği bu saldırıda küresel sermaye sahiplerinin ülkemizi hemen her konuda diz çökmeye zorladığını hep beraber takip ediyoruz. Küresel piyasalarda ekonomimize uygulanan stratejik adımlar nedeniyle döviz kurlarında görülmeye başlayan beklenmedik artışlarla piyasaların daralması hedeflenen bu saldırıda gereken adımların Devletimiz tarafından ivedilikle atıldığını görmekteyiz.

Yıllardır uygulanmakta olan Milli Üretim Politikaları ve Bankacılık konusunda atılan adımlar, Merkez Bankasının Millileşme Oranını arttırılması, komşu ülkelerle uygulamaya koyulan Bölgesel Para Birimi ile ticaret uygulamaları ve son yıllarda uygulanmaya başlanan diğer ekonomik reformlar sayesinde Güçlü Ekonomi için gereken adımlar atılmıştır.  

Bu dönemde ekonomimize güvenimizin tam olduğunu belirtirken; döviz kurlarından minimum düzeyde etkilenmek için, ülkemizden döviz çıkışını en aza indirgemeye çalışmalıyız. Bu mücadelede vatandaş olarak bizlere düşen görev Döviz ile alınan ürünlerde kişisel bazda tasarrufa giderek dış ticaret açığının dengelenmesine katkı sağlamaktır.

Yerli ve milli markaların daha çok tercih edilmesiyle, Ar-Ge çalışmalarının artırılması için ortam hazırlanmalı, dünyada kabul gören kaliteli ürünler üretilebilmesi için markalarımız teşvik edilmelidir.

Bizler işadamları, sanayiciler ve üreticiler başta olmak üzere tüm ticaret erbabı olarak bu ekonomik savaş karşısında Devletimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

 

Mustafa MAŞLAK

Yönetim Kurulu Başkanı

 

başkan açıklama

Etkinlik Takvimi

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30