Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından “Aktif İşgücü Programları” kapsamında “İşbaşı Eğitim Programları” da dahil olmak üzere bazı faaliyetler düzenlenmektedir.

Sayın Üyemiz,
       Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından “Aktif İşgücü Programları” kapsamında “İşbaşı Eğitim Programları” da dahil olmak üzere bazı faaliyetler düzenlenmektedir. 12 Şubat 2016 Tarih ve 29622 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile işveren ve iş arayanlar lehine değişiklikler yapılmıştır. Yapılan düzenlemelerden bazıları şu şekildedir:
•    İşbaşı eğitim programı, ilgili mevzuatı gereğince en az iki sigortalı çalışanı olan ve Kuruma kayıtlı işyerlerinde uygulanabilir. Bu sayede artık bankalar, meslek birlik ve odaları, noterler, sendikalar da programdan faydalanabilecektir.
•    Kurum tarafından istenen şartları sağlamak kaydı ile bir katılımcı İŞKUR tarafından azami 160 fiili gün desteklenmekte iken, bu süre 320 fiili güne (1 yıla) çıkmıştır.
•    11 ve üstü mevcut sigortalı çalışanı olan işyerlerine, çalışan sayısının onda biri kadar katılımcı verilebilmekte iken işverenlerce katılımcıların en az yüzde ellisinin program sonunda istihdamının taahhüt edilmesi durumunda, fiili çalışan sigortalı sayısının en fazla yüzde otuzuna kadar katılımcı talep edilebilir. (Örnek: 100 kişilik işyeri, istihdam taahhüt edilerek 30 kişi alabilir, 15’ini istihdam eder)
•    Açık öğretim ilkokulu, ortaokulu ve lisesi ile yükseköğretim öğrencileri hariç öğrenciler programa katılamaz iken şartları haiz olup programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programa katılabilecektir.
İŞKUR’un işverenlere yönelik istihdam teşviklerini, “İşbaşı Eğitim Programı (İEP)” başvuru şartlarını, 2015 yılı İEP Konya verilerini ve yönetmelikteki diğer değişiklikleri içeren raporu indirmek için tıklayınız.